Zolixplorer

Kamerával a Világ körül #1

Kész receptek a kreatívabb fotókhoz​

Kész receptek a kreatívabb fotókhoz

Ennek az online fotótanfolyamnak a fókuszában olyan képek vannak, amit a legtöbbet csinálunk általában. Meglátunk valami szépet, vagy érdekeset és csinálunk róla egy fotót. Kompozíciós szabályok, hasznos tippek, trükkök és komplett képszerkesztési folyamatok és még sok más vár rád.

Sajátítsd el néhány kész fotós receptet az igazán jó képekhez gyorsan és fájdalommentesen! Kezdj el kreatívabban fotózni!

Támogatóink

Néhány kép tőlem

(Kattints a képre a teljes méretért)

Én azt gondolom, hogy egy kép önmagáért kell beszéljen! Nézd meg ezeket a fotókat. Ha úgy gondolod, hogy jók és szeretnél megtanulni, akkor a legjobb helyen vagy!

Vettem egy drága fényképezőt és csak jobb minőségben csináltam tovább a rossz képeket!

Tanulás nélkül, de lelkesen csináltam ezt a képet 🙂

Aktív és tudatos tanulással ugyanaz a helyszín.

Hogy lehetséges ez? Mint a legtöbben, akik szeretnek fotózni, én is beleestem szinte az összes hibába, amibe csak lehet! Először azt gondoltam, hogy idővel és sok gyakorlással majd jó képeket fogok csinálni. Később azt hittem, hogy csak egy jó kamera választ el a sikertől. Vissza tekintve elég nagy butaságnak tűnik, de akkor meg sem fordult a fejemben, hogy ez nem így lesz.

Képzelhetitek, hogy milyen csalódás volt számomra, amikor azt láttam, nem csinálok jobb képeket. Hiába költöttem el több, mint 300 000 Forintot egy kamerára?! Szerintetek mit csináltam ez után? Vettem két objektivet hozzá, mert biztos az a baj 😀 Ez további 350 000 Ft volt kb. Ekkor sem lett jobb… Legalábbis nem érezhetően sajnos. Valójában ennek a nem kis csalódásnak köszönhetem, hogy megtanultam fotózni. Hogyan? Aktív tanulással! Pont úgy, ahogy bármi mást is meg kellene tanulni. Elképesztő, hogy milyen sebességgel lehet fejlődni, ha az ember aktívan és tudatosan tanul valamit. A fotózás kiemelten ilyen, mert minden a látványra épül.

A fejlődés gyakorlatilag azonnal megmutatkozott a képeimen! Tehát elkezdtem tanulni, minden nap egy kicsit. 15-30 perc aktív tanulás naponta és pár hónap múlva már az volt a kihívás, hogy találjak valami újat a témában. Ez most lehet hihetetlenül hangzik, de igaz! Rá kellett jöjjek, hogy a fotózás nem bonyolult, sőt! Nem egy agysebészet, azt szoktam mondani. Meglehetősen kicsi tudásanyag az, hogy megtanuljuk a fotózás azon ágazatát, ami minket igazán érdekel. Ha valaki eljönne velem minden nap egy tájképet csinálni, majd közösen megszerkesztenénk azt, akkor kb egy hét után azt mondaná: Ennyi? Ennyi kell ahhoz, hogy jó fotókat csináljak?
Az egyik legfontosabb lecke, amit meg kellett tanuljak, hogy mennyire fontos az utómunka. El kellett fogadjam, hogy a helyszínen nem a legszebb képet kell elkészíteni, amit lehet, hanem azt, amivel a legjobban tudok majd dolgozni a Photoshop előtt. Lehet, hogy ezt most furán hangzik, de ha velem tartasz ezen a tanfolyamon, akkor biztosan meg fogod majd érteni.

Kamerával a Világ körül

Kreatív utómunka

15990 Ft

helyett

11990 Ft

Mit tartalmaz a tanfolyam?

Ebben az oktató videósorozatban rengeteg kreatív megoldást tanulhatsz. A fókuszban a képek utómunkája, szerkesztése áll. Táj, város és utazással kapcsolatos képeken fogunk tanulni.

Amit tartalmaz:

6+ órányi gyakorlati és elméleti oktatóanyagok. Kezdő és haladó utómunka technikák, trükkök és kreatív megoldások.

10 fotó szerkesztése az eredeti, letölthető *RAW fájlokkal

1 db bónusz epizód, hogy lásd van még mit tanulni (profi város- és tájfotózás)

Eredeti *RAW képek, amikkel utánam tudsz csinálni minden műveletet

Kompozíciós szabályok

Monitor kalibráció és pár hasznos tipp a Photoshop használatát illetően

Rengeteg kreatív megoldás és technika Photoshop-ban és Lightroom-ban

Egyedi ecsetek fények, füst és madarak hozzáadásához

Szükséges programok:

N

Adobe Photoshop CC

N

Adobe Lightroom classic vagy Adobe Lightroom CC

A tanfolyam leckéi

Elméleti leckék:

m

01 – Bemutatkozás

m

02 – Hozzáállás a fotózáshoz

m

03 – Photoshop vs Lightroom

m

04 – Változásvakság

m

05 – JPG vs RAW

m

06 – Kompozíciós szabályok

m

07 – A fotózás matematikája. ISO, záridő és rekesz triumvirátus

m

08 – A hisztogramról röviden

m

09 – Ingyenes (próbaverzió) Photoshop és Lightroom beszerzése, telepítése

m

10 – Sűrűn használt gyorsbillentyűk és parancsok a Photoshop-ban​

m

11 – Photoshop – Magyar nyelv beállítása

m

12 – A monitorod és a Photoshop kalibrálása a helyes színekért

m

Gyakorlati leckék (képek szerkesztése):

m

01. lecke – Kambodzsa, Angkor – Tomb Raider templom – Kapbodzsa

m

02. lecke – Bali Tegenungan vízesés (kicsi) – Indonézia

m

03. lecke – Karin Stég – Horvátország

m

04. lecke – Vietnám, Marble Mountain

m

05. lecke – Barlang strand – Olaszország, Maratea közelében

m

06. lecke – Assisi Katedrális – Olaszország

m

07. lecke – Firenzei katedrális – Olaszország

m

08. lecke – Tad Yuang Vízesés – Laosz

m

09 Lecke – Prágai óra – több kép egyidejű szerkesztése és összeillesztése

m

10. lecke – Pietrapertosa, drone panoráma – Olaszország

Bónusz epizód – Profi város- és tájfotózás

ZOLIXPLORER

Nagy Zoltán

A fotózás és filmkészítés a szenvedélyeim. Fő állású utazó vagyok, amolyan digitális nomád életformát folytatok. 2017 December óta szinte folyamatosan járom a világot. Előtte volt szerencsém 4 évig az Egyesült Királyságban élni, ahol rengeteget tanultam és sikerült megváltoztatnom a hozzáállásomat magamhoz és a világhoz. Már tudom, hogy a fotózás és utazás, új és szép helyek azok, amik engem motiválnak. Ezért pontosan ezeket is teszem! Országról-országra járva megkeresem a szép és érdekes tájakat, városokat. Tapasztalataimat pedig megosztom másokkal képek, videók és tanfolyamok formájában.

Miért kell tanulni a fotózást?

Túl sok olyan dolog van egy kép elkészítésénél, amire az ember csak úgy nem jön rá magától! Ne várhatjuk el azt, hogy profi képeink legyenek, ha nem tanuljuk meg, hogy mi kell hozzá! Soha nem találkoztam még olyan emberrel, akinek ez egyedül sikerült volna. A tudatos és aktív tanulás + gyakorlás nélkül semmiben sem leszünk igazán jók! Csinálhatsz Te 100 000 képet “ösztönből”, akkor sem lesznek valószínűleg olyan jó fotóid, mint aktív tanulással 1000 kép után.

Két kérdés érdemes feltenni magunknak:
1. Jelenleg elégedett vagyok a képeimmel?
2. Tudom pontosan, hogy mit és hol kell megtanulnom ahhoz, hogy igazán jó fotókat csináljak?

Ha a válaszod NEM a fenti kérdésekre, akkor azt javaslom, hogy adj egy esélyt valamelyik tanfolyamunknak. Mindenféle kockázat nélkül tudod őket kipróbálni. Amennyiben nem lennél vele elégedett a teljes összeget visszafizetjük 30 napon belül!