Videó lejátszása

Kész receptek a kreatívabb fotókhoz

Ennek az online fotótanfolyamnak a fókuszában olyan képek vannak, amit a legtöbbet csinálunk általában. Meglátunk valami szépet, vagy érdekeset és csinálunk róla egy fotót. Kompozíciós szabályok, hasznos tippek, trükkök és komplett képszerkesztési folyamatok és még sok más vár rád.

Sajátítsd el néhány kész fotós receptet az igazán jó képekhez gyorsan és fájdalommentesen! Kezdj el kreatívabban fotózni!

Vettem egy drága kamerát és nem csináltam sokkal jobb képeket, mint a telefonommal!

Hogy lehetséges ez? Mint a legtöbben, akik szeretnek fotózni, én is beleestem szinte az összes hibába, amibe csak lehet! Először azt gondoltam, hogy idővel és sok gyakorlással majd jó képeket fogok csinálni. Később azt hittem, hogy csak egy jó kamera választ el a sikertől. Vissza tekintve elég nagy butaságnak tűnik, de akkor meg sem fordult a fejemben, hogy ez nem így lesz.

Képzelhetitek, hogy milyen csalódás volt számomra, amikor azt láttam, nem csinálok jobb képeket. Hiába költöttem el több, mint 300 000 Forintot egy kamerára?! Szerintetek mit csináltam ez után? Vettem két objektivet hozzá, mert biztos az a baj 😀 Ez további 350 000 Ft volt kb. Ekkor sem lett jobb… Legalábbis nem érezhetően sajnos. Valójában ennek a nem kis csalódásnak köszönhetem, hogy megtanultam fotózni. Hogyan? Aktív tanulással! Pont úgy, ahogy bármi mást is meg kellene tanulni. Elképesztő, hogy milyen sebességgel lehet fejlődni, ha az ember aktívan és tudatosan tanul valamit. A fotózás kiemelten ilyen, mert minden a látványra épül. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tanulás nélkül, de lelkesen csináltam ezt a képet 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aktív és tudatos tanulással ugyan az a helyszín.

A fejlődés gyakorlatilag azonnal megmutatkozott a képeimen! Tehát elkezdtem tanulni, minden nap egy kicsit. 15-30 perc aktív tanulás naponta és pár hónap múlva már az volt a kihívás, hogy találjak valami újat a témában. Ez most lehet hihetetlenül hangzik, de igaz! Rá kellett jöjjek, hogy a fotózás nem bonyolult, sőt! Nem egy agysebészet, azt szoktam mondani. Meglehetősen kicsi tudásanyag az, hogy megtanuljuk a fotózás azon ágazatát, ami minket igazán érdekel. Ha valaki eljönne velem minden nap egy tájképet csinálni, majd közösen megszerkesztenénk azt, akkor kb egy hét után azt mondaná: Ennyi? Ennyi kell ahhoz, hogy jó fotókat csináljak?
Az egyik legfontosabb lecke, amit meg kellett tanuljak, hogy mennyire fontos az utómunka. El kellett fogadjam, hogy a helyszínen nem a legszebb képet kell elkészíteni, amit lehet, hanem azt, amivel a legjobban tudok majd dolgozni a Photoshop előtt. Lehet, hogy ezt most furán hangzik, de ha velem tartasz ezen a tanfolyamon, akkor biztosan meg fogod majd érteni.

Kreatív utómunka Photoshop oktatás - box - kék

Kamerával a világ körül #1 Kreatív utómunka

15990 Ft

9595 Ft

Vettem egy drága kamerát és nem csináltam sokkal jobb képeket, mint a telefonommal!

Ebben az oktató videósorozatban rengeteg kreatív megoldást tanulhatsz. A fókuszban a képek utómunkája, szerkesztése áll. Táj, város és utazással kapcsolatos képeken fogunk tanulni.

Amit tartalmaz:

Szükséges programok a tanfolyam elvégzéséhez:

* A RAW egy olyan fájlkiterjesztés típus, ami több információt tartalmaz, mint egy hagyományos JPG fájl, így nagyobb mozgásterünk van a kép szerkesztése folyamán.

Támogatóink:

A fotótanfolyam leckéi

Elméleti leckék

Gyakorlati leckék (képek szerkesztése)

Néhány kép, amiket a tanfolyamban található technikákkal csináltam

Én azt gondolom, hogy egy kép önmagáért kell beszéljen! Nézd meg ezeket a fotókat. Ha úgy gondolod, hogy jók és szeretnéd megtanulni hogyan kell hasonlót képeket csinálni, akkor a legjobb helyen vagy!

Rólunk mondtátok...

Zoli rengeteget segített nekem, amikor elindultam a fotózás útján. Ő volt az első, akire ráakadtam a YouTube-on és teljesen beszippantottak a videók. Neki köszönhetően szerettem bele a Photoshopba és rengeteget tanultam a videóiból. Köszönöm szépen!
Kőrösi-Kocsis Dorina
Tavaly nyáron kezdtem nézni a Zolixplorer csatorna videóit a Youtube-on. A legelső, amit láttam egy fotós témájú rész volt. Könnyed, profi és nagyon jól érthető magyarázatokat kaptam. Zoli ázsiai útján készült képek és videóbeszámolók pedig egyszerűen lenyűgöztek. Ma azt gondolom, hogy attól érdemes tanulni a fotózást, aki nemcsak a technikáját érti, de lát a pályán és minden szava szívből jön. Zoli ilyen és én örömmel tanulok tőle. 🙂
Szentpéteri Zsolt
Tényleg sok mindent meg lehet tanulni a videókból, nekem is sok segítséget nyújtott a fotózás terén. Remélem lesz még sok-sok oktató videó, és fotós oktatás az oldalon.
Kovács Ádám
Zoli nagyon hangulatos képeket készít. Többek között tőle tanultam meg, hogy a sötétben az autók lámpája hogyan húzzon fénycsíkot.
Kalmár Zsuzsanna
A legfontosabb dolog, amit Zolitól tanultam, hogy a fotózás varázslat. És megtiszteltetés egy olyan varázslótól tanulni, aki alázattal és élettapasztalattal támasztja alá a trükkjeit.
Bejja Miháczi
Mit lehet tanulni Zolitól? A látásmódot, a hozzáállást, a fotózás iránti alázatot... Úgy tudja elmagyarázni a fotózást, hogy még én is megértettem😉😁 Neki köszönhetően elhittem, hogy újra fotózhatok, csak el kell kezdeni! Köszönöm!
Gáti Péter
Zoli minden videójából tanultam valamit. Érthető a magyarázat, élvezetesek a videói. Én szívesen nézem a őket. 😊
Pallagi Richard
Sokat lehet a videóiból tanulni. Csodálatos képeket készít. Akit érdekel a fotózás kövesse, nem fogja megbánni.
Horváth Petra - Pósa
Zoli videói nagyon sokat segítenek, könnyen érthető, jól magyaráz!
Szita Szilvia

Nagy Zoltán vagyok, a tanfolyam tanára

A fotózás és filmkészítés a szenvedélyeim. Főállású utazó vagyok, amolyan digitális nomád életformát folytatok. 2017 December óta szinte folyamatosan járom a világot. Korábban voltam már ipari alpinista, ügyvezető igazgató egy ingatlan irodában, csomagfutár Angliában… és még sok más. Volt szerencsém 4 évig az Egyesült Királyságban élni, ahol rengeteget tanultam és sikerült megváltoztatnom a hozzáállásomat magamhoz és a világhoz. Már tudom, hogy az utazás, új és szép helyek, amik engem motiválnak, ezért pontosan ezt is teszem. Országról-országra járva megkeresem a szép és érdekes helyeket. Tapasztalataimat pedig megosztom másokkal képek, videók és tanfolyamok formájában.

Kreatív utómunka Photoshop oktatás - box - kék

Kamerával a világ körül #1 Kreatív utómunka

Ez egy oktató videósorozat az alapoktól haladóig olyan embereknek, akik szeretnék magasabb szintre emelni a saját fotóik vizuális értékét. Fókuszban a kreatív utómunka és képszerkesztés!

15990 Ft

9595 Ft

100% elégedettségi garancia!

Amennyiben nem leszel elégedett a tanfolyam tartalmával, a vásárlást követő 30 napban vissza igényelheted a teljes összeget!

Gyakori kérdések

Igen van! Vannak elengedhetetlen dolgok, amiket tudnod kell, hogy el tudj készíteni egy olyan képet, amivel érdemes aztán dolgozni pl Photoshopban, vagy Lightroom-ban. 

Fontosnak tartom itt megjegyezni, hogy ez a tanfolyam nem tanítja meg a fotózás alapjait teljeskörűen. Ennek ellenére tartalmaz sok hasznos infót a kezdéshez. Raktam bele olyan tartalmakat is, amiket már ingyenesen elérhetővé tettem egyéb oldalaimon. Abból indulok ki, hogy lehet még nem ismersz engem és nem is tudsz a létezésükről.

Igen, de tudnod kell, hogy bele fogunk menni összetettebb technikákba is, amiket már inkább a haladó részhez sorolnék. 

Arra jöttem rá az évek során, hogy az alapokat külön megtanulni nem érdemes. Miért? Mert, ha külön megtanulod csak az alapokat, akkor a megszokás miatt túlságosan azokra fogsz hagyatkozni később. Sokan egy életre beleragadnak a “basic” csúszkák húzogatásának szintjébe emiatt. Ezért van az, hogy ma már “mindenki” fotózik, mégis ki lehet tűnni a tömegből.

Akkor miért nem a haladó technikákat tanuljuk meg rögtön?

Ez egy belénk nevelt gondolkodás minta, miszerint mindig csak egyszerű dolgokat tanulunk meg először, aztán a haladó részt… és így tovább. Nem sokkal tartana tovább rögtön “haladó” szinten megtanulni fotózni, amivel ugyan úgy megtanuljuk az alapokat, de nem csak azokra hagyatkozunk és nem teszünk szokássá olyan dolgokat, amik később visszafognak bennünket. Nincs is nehezebb, mint elhagyni egy rossz szokást!

A weboldalban van integrálva egy oktatási rendszer, ahol bármilyen eszközön, lépésről-lépésre végig mehetsz a leckéket. A tanfolyam teljes tartalma korlátlan ideig elérhető lesz számodra a vásárlás után.

Valahogy így néz ki a felület egy laptopon:

Lesz hamarosan. Azért nem ezzel kezdtem, mert ebből már van rengeteg és jellemzően nem tanít meg eleget neked ahhoz, hogy jó képeket csinálj utána. Önmagában egy ilyen oktatás még kevés szerintem.

Ha nem tanulod meg használni a kamerádat helyesen és automatán használod. Nem tudod mi az a rekeszérték, ISO, záridő…, hogy viszonyulnak ezek egymáshoz, de megtanulod a kompozíciós szabályokat + az utómunkát helyesen és kreatívan használni, akkor jobb képeket fogsz csinálni, mint fordítva.

Amúgy ebben a tanfolyamban ezekre is kitérünk 🙂

Remélem elégedett leszel!

Emlékszem a kezdeti sikerélményeimre, mikor megtanultam egy új technikát, kipróbáltam és működött! Mindent elkövettem, hogy neked is ilyen örömöt okozzon ez a tanfolyam, mint nekem azok, amikből én tanultam.
Összegyúrtam az általam hasznosnak ítélt fotós utómunka technikákat, amiket tanultam az évek során és kiegészítettem a sajátjaimmal. 

Sok sikert kívánok neked is ezen az úton! 🙂