Zolixplorer

Tájfotózás és Városfotózás

Kezdőből haladó villám gyorsan!

Havonta új oktatóvideók kezdőknek és haladóknak külön-külön, hogy minél előbb haladó legyen mindenki, aki elkezdi ezt a tanfolyamot.

Kész receptek tájfotózáshoz és városokhoz!

Itt megtanulhatod a tájfotózást és városfotózást gyorsan és fájdalommentesen egy kész receptúra alapján!
Rengeteg módja van annak, hogy elkészüljön egy jó fotó. Ugyanakkor legalább ennyi buktató is van, amiket nem ismerve a legjobbnak ígérkező képet is el lehet szúrni.

Összeállítottam egy olyan technikát, aminek elsajátításával szinte mindig, minden szituációban egy olyan képpel mehetsz majd haza, amire büszke leszel.

Szem előtt tartottam azt is, hogy a technika másolható legyen, hogy minél előbb Te is tudd alkalmazni a saját képeiden!

Kezdő, haladó, vagy profi?

Teljesen mindegy, hogy én hová pozicionálom ezeket az oktató anyagokat. Egy a kérdés! Tetszenek az alábbi képek? Örülnél, ha Te is ezekhez hasonló fotókat tudnál csinálni? Ha igen, akkor mindent megtudhatsz tabuk nélkül mit kell tudni hozzájuk! Kompozíció, kamerabeállítások, utómunka… mindent!

Alapvetően a fő témánk tájak és városok lesznek. Ám fotózni fogunk nappal is, éjjel is. Próbálom mindig színesebbé tenné a tanfolyamot érdekes, többnyire külföldi helyszínekkel és változatos fényviszonyokkal smile

Támogatóink

Nem akarom rabolni az idődet!

Ez az oktató anyag akkor való neked, ha hajlandó vagy aktívan tanulni a sikerét! Egy jó tájfotót, vagy városfotót általában nem lehet egy gyors kattintással elintézni.

Ez egy tagsági/előfizetéses rendszerben működő tanulási lehetőség. Minden hónapban új oktatóanyagok kerülnek a “kalapba” és a régiek törlődnek. Ezzel is arra próbálunk mindenkit motiválni, hogy ne halogasson, hanem addig tanuljon a videókból, amíg azok elérhetőek. Egészen addig hozzáférhetsz a tananyagokhoz, amíg tag vagy. Hűség idő nincs! Mindenki addig marad, amíg már mindent meg nem tanult, vagy amíg csak szeretne.

Ha tényleg szeretnéd kitanulni a tájfotózás és városfotózás csínját-bínját, akkor ez gyors és eredményes módja lehet Neked is.

E havi képeink

A tanfolyam tartalmaz egy állandó leckesorozatot is a fotózás alapjairól. Itt a havonta változó, megújuló tartalomhoz kötődő képeket láthatod.

Az állandó leckék listája kicsit lejjebb van ugyanezen az oldalon.

2021 – Május / Dubrovnik hősnője / Horvátország (haladó)

Teljes ég csere… Ritkán van rá szükség, de akkor nagyon! Ahogy ennél a képnél is. Az elképzelés és a helyszín jó volt szerintem, de a fények kiemelkedően rosszak voltak sajnos. Ebben a videóban 3 képpel fogunk dolgozni, hogy minél többet tudjunk kihozni a helyszínből a kedvezőtlen körülmények ellenére is.

2021 – Május / Benijo beach / Tenerife (kezdő)

Először is meg kell jegyezzem, ha egyszer Tenerifén jártok, akkor a Benijo nevű tengerpartra mindenképpen menjetek el, amikor apály van. Nagyon szép hely, nekem a kedvenc partszakaszon az egész szigeten.

Ez a kép sokkal jobb lehetne, ha a haladó tanfolyamban található technikákkal szerkesztettem volna meg. De persze ez a legtöbb képre nyilván igaz. Ám szerettem volna egy érdekesebb, szebb képet megszerkeszteni veletek ebben a hónapban egyszerűbb technikákat használva. Remélem, hogy hasznos lesz ez a videó is számotokra! 🙂

TÁJFOTÓZÁS ÉS VÁROSFOTÓZÁS

Havonta megjelenő új oktatóvideók kezdőknek és haladóknak egy helyen!

2990 Ft/hó tól

Mit tartalmaz és mire van szükség a tanfolyam elvégzéséhez?

Ebben az oktató videósorozatban rengeteg kreatív megoldást tanulhatsz. Minden lényeges dolgot el fogok mondani az aktuális hónap képeinél, úgy mint kamerabeállítások, kompozíció, helyszín és utómunka. Mindent látni és tudni fogsz, ami ahhoz kellett, hogy elkészülhessen az adott kép.

Amit tartalmaz:

Minimum 1db új videó haladóknak havonta. Átlagban 60 percben mondok el mindent részletesen és érthetően.

Minimum 1db új videó kezdőknek havonta. Átlagban 20-30 perc hosszú. A kezdők is hozzáférnek a haladó videókhoz is!

Alap fotós tanfolyam 13 leckével, hogy a nagyon kezdők is lépést tudjanak tartani. Kamera beállítások, kompozíció… A leckék teljes listáját kicsit lejjebb megtalálod!

Kompozíciós szabályok

Eredeti *RAW képek, amikkel utánam tudsz csinálni minden műveletet

Monitor kalibráció és pár hasznos tipp a Photoshop használatát illetően

Rengeteg kreatív megoldás és technika Photoshop-ban és Lightroom-ban

Egyedi ecsetek fények, füst és madarak hozzáadásához

Szükséges programok:

N

Adobe Photoshop CC

N

Adobe Lightroom classic vagy Adobe Lightroom CC

* A RAW egy olyan fájlkiterjesztés típus, ami több információt tartalmaz, mint egy hagyományos JPG fájl, így nagyobb mozgásterünk van a kép szerkesztése folyamán.

Akár Te is állhatnál ezen a képen!

A tanfolyam leckéi

Gyakorlat, képek szerkesztése és infók a helyszínektől, beállításokról

m

Csomagtól függően 2-20 videó érhető el egyszerre egy időben. Fele kezdőknek, másik fele a haladóknak.

Állandó fotótanfolyam az alapokról és pár hasznos tipp, mielőtt elkezdünk dolgozni Photoshop-pal és Lightroom-mal.

m

01 – Bemutatkozás

m

02 – Hozzáállás a fotózáshoz

m

03 – Milyen fényképezőgépre van szükséged?

m

04 – Expozició

m

05 – Rekesz, azaz mélységélesség (Aperture)

m

06 – Záridő

m

07 – ISO, azaz hamis fény

m

08 – ISO, rekesz, záridő triumvirátus, avagy hogyan kapcsolódnak egymáshoz?

m

09 – Kompozíciós szabályok

m

10 – RAW-ban vagy JPG-ben érdemes fotózni?

m

11 – Pár dolog, amit érdemes végiggondolnod, ha komolyabban szeretnél fotózni

m

12 – A monitorod és a Photoshop kalibrálása a helyes színekért

m

Rólunk mondtátok

Tavaly nyáron kezdtem nézni a Zolixplorer csatorna videóit a Youtube-on. A legelső, amit láttam egy fotós témájú rész volt. Könnyed, profi és nagyon jól érthető magyarázatokat kaptam. Zoli ázsiai útján készült képek és videóbeszámolók pedig egyszerűen lenyűgöztek. Ma azt gondolom, hogy attól érdemes tanulni a fotózást, aki nemcsak a technikáját érti, de lát a pályán és minden szava szívből jön. Zoli ilyen és én örömmel tanulok tőle. 🙂

Szentpéteri Zsolt

A legfontosabb dolog, amit Zolitól tanultam, hogy a fotózás varázslat. És megtiszteltetés egy olyan varázslótól tanulni, aki alázattal és élettapasztalattal támasztja alá a trükkjeit.

Bejja Miháczi

Zoli rengeteget segített nekem, amikor elindultam a fotózás útján. Ő volt az első, akire ráakadtam a YouTube-on és teljesen beszippantottak a videók. Neki köszönhetően szerettem bele a Photoshopba és rengeteget tanultam a videóiból. Köszönöm szépen!

Kőrösi-Kocsis Dorina

Tényleg sok mindent meg lehet tanulni a videókból, nekem is sok segítséget nyújtott a fotózás terén. Remélem lesz még sok-sok oktató videó, és fotós oktatás az oldalon.

Kovács Ádám

Zoli nagyon hangulatos képeket készít. Többek között tőle tanultam meg, hogy a sötétben az autók lámpája hogyan húzzon fénycsíkot.

Kalmár Zsuzsanna

Zoli minden videójából tanultam valamit. Érthető a magyarázat, élvezetesek a videói. Én szívesen nézem a őket. 😊

Pallagi Richard

Zoli videói nagyon sokat segítenek, könnyen érthető, jól magyaráz!

Szita Szilvia

Áraink

Akár haladó, vagy kezdő szinten vagy a fotózást illetően, ha elkezded ezt a tanfolyamot, akkor ügyes tájfotós lehetsz sokkal hamarabb, mint gondolnád!

Havonta új videók külön a haladóknak és kezdőknek + alap fotótanfolyam a nagyon kezdőknek.

A cél nem más, mint hogy azonnali képet kapjon mindenki mi is a különbség a kezdő és haladó szint között (szerintem). A legáltalánosabb hiba az, ha a fotós nem tudja mit NEM tud és e szerint cselekszik. Aki ide beiratkozi az garantáltan látni fogja, ha voltak hiányosságai az első haladó videó megtekintése után!

Szinten tartó csomag

Ebben a csomagban mindig az aktuális havi videók érhetőek el. 2-4 oktatóvideó jellemzően. Azoknak javasolt, akik a régi videókat már látták és csak az újakra kíváncsiak.

2990 Ft/hó-tól

Legutóbbi 10 hónap összes oktatóvideója (20 videó, átlagban 15 óra videó anyag)

1db új oktató videó haladóknak havonta (átlag: 50-60 perc)

1db új oktató videó kezdőknek havonta (átlag: 20-30 perc)

13 db lecke a fotózás alapjairól

Egyedi ecsetkészletek

100% garancia – Pénzvisszafizetés 30 napon belül.

Rakéta csomag

A legtöbb tudás a legkevesebb pénzért! Egyszerre fogsz hozzáférni 10 havi oktatóanyaghoz. Azoknak javasolt, akik szomjazzák a tudást és gyorsan szeretnének tanulni.

4990 Ft/hó-tól

Legutóbbi 10 hónap összes oktatóvideója (20 videó, átlagban 15 óra videó anyag)

1db új oktató videó haladóknak havonta (átlag: 50-60 perc)

1db új oktató videó kezdőknek havonta (átlag: 20-30 perc)

13 db lecke a fotózás alapjairól
Egyedi ecsetkészletek

100% garancia – Pénzvisszafizetés 30 napon belül.

100% elégedettségi garancia!

Amennyiben nem leszel elégedett a tanfolyam tartalmával, a vásárlást követő 30 napban visszaadjuk a teljes összeget!

ZOLIXPLORER

Nagy Zoltán

A fotózás és filmkészítés a szenvedélyeim. Fő állású utazó vagyok, amolyan digitális nomád életformát folytatok. 2017 December óta szinte folyamatosan járom a világot. Előtte volt szerencsém 4 évig az Egyesült Királyságban élni, ahol rengeteget tanultam és sikerült megváltoztatnom a hozzáállásomat magamhoz és a világhoz. Már tudom, hogy a fotózás és utazás, új és szép helyek azok, amik engem motiválnak. Ezért pontosan ezeket is teszem! Országról-országra járva megkeresem a szép és érdekes tájakat, városokat. Tapasztalataimat pedig megosztom másokkal képek, videók és tanfolyamok formájában.

Gyakori kérdések

HOGYAN MŰKÖDIK A FIZETÉS?

Részletek

A tanfolyam egy tagsági rendszer keretein belül működik. Mindenki csak addig fér hozzá a tananyagokhoz, amíg a tagsága fizetve van. Amennyiben a tagsági díj nem érkezik meg, úgy a rendszer automatikusan tiltja az előfizető hozzáférését.

Mivel ez egy előfizetés, ezért a választott csomag díját a rendszer automatikusan levonja addig, amíg van fedezet a kártyán, vagy le nincs mondva a szolgáltatás az oldalon.

Hűségidő nincs, bármikor megszüntethető a tagság!
Mindenki addig marad, amíg már mindent meg nem tanult, vagy amíg jónak látja.

Fizetni bármilyen online fizetésre alkalmas VISA vagy Mastercard kártyával lehetséges.

A széles körben használt biztonságos Stripe fizetőkaput használjuk.

Mi nem tároljuk és nem ismerjük a vásárlóink bankkártya adatait oldalunkon!

HOGYAN LEHET LEMONDANI?

Részletek

A vásárlás folyamán szükséges egy saját fiók létrehozása. Ebben a fiókban, az “Előfizetéseim” menüpont alatt lehet lemondani az előfizetést. Ez esetben a hozzáférés azonnal megszűnik az oldalhoz.
Amennyiben előre szeretnéd lemondani a tagságot, mert a befizetett időszak végéig szeretnél hozzáférni a tananyagokhoz, úgy kérlek ez irányú szándékodat az oktatas@zolixplorer.com emailcímre jelezd felénk, hogy ez be tudjuk neked állítani.

HOGYAN FÉREK HOZZÁ A TANANYAGOKHOZ, HA MEGVETTEM A TANFOLYAMOT?

Részletek

A weboldalban van integrálva egy oktatási rendszer, ahol bármilyen eszközön, lépésről-lépésre végig mehetsz a leckéken. A tanfolyam teljes tartalma korlátlan ideig elérhető lesz számodra a vásárlás után.

Valahogy így néz ki a felület egy laptopon. Ball oldalon látod a leckéket és a fejezeteket, jobb oldalon pedig a leckék tartalmát.

 

ELKEZDHETEM EZT A TANFOLYAMOT ÚGY IS, HOGY TELJESEN KEZDŐ VAGYOK?

Részletek

Igen, természetesen! A tanfolyam úgy lett kitalálva, hogy a kezdők is tanuljanak belőle, de véletlenül se ragadjanak meg a kezdő technikák alkalmazásánál.

Minden hónapban legalább 2 új videó fog megjelenni. Egy egyszerűbb kép szerkesztése, hogy a kezdők is lépést tudjanak tartani. A célom viszont az, hogy a kezdőknek szánt videóknál senki ne ragadjon le. Ezért mindenki hozzá fog férni a haladó és profi szintű tananyagokhoz is. Ez azért is fontos, mert ahogy látom a legtöbb ember nagyjából megtanulja az alapokat és ott meg is ragad. Szerintem ez azért is van így, mert a többség nem is tudja, hogy miket kellene megtanulni a továbbhaladásért. Itt már az elején látni fogod a végcélt és ezért sokkal hamarabb el is fogod tudni érni azt!

VAN ELMÉLET IS A TANFOLYAMBAN?

Részletek

Igen van! Vannak elengedhetetlen dolgok, amiket tudnod kell, hogy el tudj készíteni egy olyan képet, amivel érdemes aztán dolgozni pl. Photoshopban, vagy Lightroom-ban.

Egy alapokról szóló leckesorozat is benne van a tanfolyamban, hogy a kezdők is lépést tudjanak tartani és minél előbb mindenki a haladó videókat is megértse és tudja alkalmazni az abban tanultakat! A leckék részletes listáját feljebb megtalálod!

Miért kell tanulni a fotózást?

Túl sok olyan dolog van egy kép elkészítésénél, amire az ember csak úgy nem jön rá magától! Ne várhatjuk el azt, hogy profi képeink legyenek, ha nem tanuljuk meg, hogy mi kell hozzá! Soha nem találkoztam még olyan emberrel, akinek ez egyedül sikerült volna. A tudatos és aktív tanulás + gyakorlás nélkül semmiben sem leszünk igazán jók! Csinálhatsz Te 100 000 képet “ösztönből”, akkor sem lesznek valószínűleg olyan jó fotóid, mint aktív tanulással 1000 kép után.

Két kérdés érdemes feltenni magunknak:
1. Jelenleg elégedett vagyok a képeimmel?
2. Tudom pontosan, hogy mit és hol kell megtanulnom ahhoz, hogy igazán jó fotókat csináljak?

Ha a válaszod NEM a fenti kérdésekre, akkor azt javaslom, hogy adj egy esélyt valamelyik tanfolyamunknak. Mindenféle kockázat nélkül tudod őket kipróbálni. Amennyiben nem lennél vele elégedett a teljes összeget visszafizetjük 30 napon belül!

Az a célom, hogy elégedett legyél a fejlődéseddel!

Emlékszem a kezdeti sikerélményeimre, mikor megtanultam egy új technikát, kipróbáltam és működött! Mindent elkövettem, hogy neked is ilyen örömöt okozzon ez a tanfolyam, mint nekem azok, amikből én tanultam.
Összegyúrtam az általam hasznosnak ítélt fotós utómunka technikákat, amiket tanultam az évek során és kiegészítettem a sajátjaimmal.

Sok sikert kívánok neked ezen az úton! 🙂